Een groenrijke omgeving

Uniek aan nieuwbouwproject het Groene Wold is de indeling van het plan in verschillende hoven. Ieder hof is een verrijking van de omgeving door het groene karakter en de eigen invulling.

 

Het intieme karakter van de woonhoven creëert een goede balans met de weidsheid van de groenrijke omgeving van Oosterwold. Ieder hof krijgt een unieke -nader in te vullen- bestemming. De hoven vormen op die manier een ideale ontmoetingsplek voor zowel jong als oud. Het groen, de openheid, de hoven alles draagt bij aan de leefbaarheid en het comfort van de wijk.

 

Naast de gemeenschappelijke hoven heb je een ruime tuin tot je beschikking. Richt je tuin helemaal naar je eigen smaak in, zodat het de perfecte plek wordt waar jij je terug kunt trekken. Een plek waar je echt tot jezelf komt.

Ontspannen na een lange werkdag…

Dat doe je op een bankje terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin. Je praat bij met de buurman over de tussenstand van de Eredivisie en ziet ondertussen de buurvrouw met haar puppy de straat inkomen. De kinderen zijn door het dolle! Misschien toch maar een hond nemen? De tuin is immers groot genoeg en de natuur ligt om de hoek…

 

 

De invulling

Ieder hof krijgt een eigen karakter en een eigen invulling. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de indeling. Er zullen naast diverse speelvoorzieningen ook op andere manieren gezorgd worden voor een aangename plek om buren te ontmoeten en te ontspannen. De hoven zijn bestemd voor de bewoners van ‘t Groene Wold.

 

 

De centrale laan

Deze is ruim, maar vooral groen opgezet. Deze lange laan zou geen echte laan zijn zonder bomen aan weerszijden. De wadi’s die tevens aan weerszijden van de laan aangelegd worden, zorgen dat het hemelwater op een verantwoorde manier afgevoerd wordt. Wanneer je de laan helemaal uit loopt kom je uit bij een grote vijver.

 

 

Wandelen in ‘t Groene Wold

Vanaf de vijver, achter in de wijk, loop je makkelijk naar een speelweide. Hier vind je een voetbal- en een basketbalveld. Door de hoogteverschillen die gecreëerd zullen worden in het landschap is er op meerdere plekken vrij zicht op het weelderige polderlandschap. Wandelend naar de supermarkt en winkels? Ook hier is rekening mee gehouden. De wandelpromenade sluit naadloos aan op de route naar verschillende voorzieningen.

 

Dave ten Hoope – Architect Mulderblauw

 

“Geïnspireerd door de locatie, haar directe omgeving en de ambachtelijke Nederlandse baksteentraditie, biedt ’t Groene Wold ruimte aan ruim 370 gezinnen. Het heldere lijnenspel gecombineerd met de eindeloze horizon van de polder vormen een ideaal startpunt voor het ontwerp; van de groene, ruim opgezette hoofdweg, tot in de kleinste details als de gedeelde metselwerk plint en haar voegwerk.”

 

“In reactie op de weidsheid van de omgeving, waarin je je verloren kunt voelen, is het plan opgezet in acht woonhoven. Deze hoven vormen heldere ruimtes met een intiem karakter, waar mensen zich thuis zullen voelen en elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen buiten kunnen spelen en de auto veilig geparkeerd kan worden. De hoven zijn gedefinieerd door een heldere groenstructuur, omringd door bescheiden blokken rijwoningen. Dankzij onder andere de harmonieuze tinten metselwerk, gedeelde plinten, accenten voor de entrees, raamkaderpatronen en vloerbanden hebben de woonblokken een kleinschalig en ambachtelijk voorkomen.”

 

 

Hans Snaterse – Adviseur Landschapsinrichting & Groen – BOOT

 

“Bij binnenkomst in de wijk, is de hoofdweg de eerste aangename en verrassende kennismaking. Bomen verzachten het aanzicht van de woningblokken, door transparantie ontstaat een mooie lichtfiltering op gevels en straatwerk. Dit straatwerk meandert samen met linten uitbundig bloeiende en geurende vaste planten, gazongreppels en diverse verspreid staande boomsoorten en geven de laan een parkachtige sfeer. Een grote waterplas vormt een aantrekkelijk einde van de weg. Hier is de weidsheid van de omgeving voelbaar en loopt een verhoogde wandelpromenade met fietsverbinding langs de kop van de wijk.”

 

“De hoofdweg met acht hoven vormen samen de interne groenstructuur, waarin beplanting met een hoge belevingswaarde en lange bloei de bestanddelen vormen. De vijver is onderdeel van de groene en recreatief aantrekkelijke buitenzone. Hier maakt streekeigen en inheemse beplanting het verschil met het groenkarakter in de wijk. Samen vormen deze een voor mens en dier aantrekkelijke en vitale leefomgeving, met ontspanning en natuurbeleving voor de mens en schuil-, voedsel- en verplaatsingsmogelijkheden voor diverse diersoorten.”

 

 

Beleef het groen